MIKÄ?

F/Symposium on kuuden päivän mittainen ääni-, keskustelu- ja podcastapahtuma keskustakirjasto Oodissa Maijansalissa 17.8.-22.8.2019. Tapahtuma on yleisölle avoin ja ilmainen.

Tapahtuma syntyi tarpeesta ottaa ja luoda tilaa moniääniselle keskustelulle. “Mitä jos lähdettäisiin ajatuksesta, että taistelussa kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa oltaisiinkin jo perillä? Miten intersektionaalinen feminismi voisi olla uusi normaali?

F/Symposium pyrkii normalisoimaan feminististä diskurssia tuomalla sen keskiöön. Tapahtuman nimen “F” edustaa monia asioita. Se voi viitata feminismiin tai feministiseen, mutta myös esimerkiksi sanoihin Future, Finland, Finnish tai Festive. “F” ehdottaa potentiaalia avautua useampaan suuntaan. Yhteisöllinen kokoontuminen ja asioiden äärellä oleminen kuin myös leikkisyys ja juhlinta ovat F/Symposiumin keskiössä.

F/Symposium on osa Helsingin juhlaviikkojen pääohjelmistoa (https://helsinkifestival.fi).


OHJELMA

F/Symposiumin ohjelma koostuu noin tunnin mittaisista, ääneen painottuvista keskustelu- ja esityskokonaisuuksista. Ohjelmaa voi seurata niin paikan päällä Oodin Maijansalissa, kuin myös suorana nettistreamina.

Ohjelmaa on viikonloppuna la-su 17.-18.8. klo 10.00 – 20.00 välillä ja arkena ma-to 19.-22.8. klo 10.00 – 22.00.

Tarkemmat ohjelmaselosteet löydät Ohjelma-sivulta.
Tutustu tekijöihin täällä.
Päivittäinen aikataulu.

Ohjelma livenä, ellei toisin mainita. F/Symposium pidättää oikeuden muutoksiin. 

Suurin osa ohjelmistosta on suomeksi, mutta sisältää myös venäjän-, saamen-, ruotsin- ja englanninkielisiä osia.


TYÖRYHMÄ

Työryhmään kuuluvat näyttelijä ja ohjaaja Anna Paavilainen, teatterintekijä ja vapaa kirjoittaja Olga Palo, tuottaja Maria Junno, koreografi Sonya Lindfors, tuottaja Essi Vesala, äänisuunnittelija Johanna Storm sekä ääniassistentti Satu Kankkonen.

Mukana ovat myös mm. kirjailija ja toimittaja Koko Hubara, kolttasaamelainen teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja Pauliina Feodoroff, teatteriohjaaja ja näyttelijä Sara Melleri, muusikko Stina Koistinen, näytelmäkirjailija, ohjaaja ja kirjailija Saara Turunen, näytelmäkirjailija ja dramaturgi E.L. Karhu, muusikko ja kirjailija Astrid Swan, Ruskeat Tytöt -media sekä taidekollektiivi Les Poxxx.

Graafinen suunnittelu Kiia Beilinson.

Tutustu tekijöihin täällä.


ESTEETTÖMYYS JA TURVALLISEMPI TILA

F/Symposium pyrkii olemaan turvallisempi tila. Tapahtuman eettiseen ohjeistukseen, johon niin työryhmä, tekijät kuin yleisö sitoutuu, voit tutustua tästä. Tapahtumatila Oodi noudattaa myös turvallisemman tilan periaatteita.

Kirjasto on kuitenkinon julkinen tila, jonne kenenkään pääsyä ei rajoiteta, mutta asiattomaan käytökseen puututaan. Jos kohtaat häiritsevää käytöstä, käänny meidän ja Oodin henkilökunnan puoleen.

Keskustakirjasto Oodin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Kulku Oodin sisäänkäynniltä tapahtumapaikkaan Maijansaliin, joka sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, on esteetön. Samassa kerroksessa on myös esteetön WC.

Kaikki WC:t Oodissa ovat sukupuolineutraaleja.

Tutustu tarkemmin tilan esteettömyyteen: https://www.oodihelsinki.fi/esteettomyys/


OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä joko alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse: info@fsymposium.com

Nimi *
Nimi

YHTEISTYÖSSÄ

Helsingin juhlaviikot, UrbanApa & Teatterikorkeakoulu.

Tapahtumaa ovat tukeneet Koneen Säätiö, Alfred Kordelinin säätiö & Taiteen edistämiskeskus.


SIJAINTI

Maijansali, Keskustakirjasto Oodi
Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

 

In English – What is F/Symposium?

What should bring us together? What is important? What if the world were ready?

F/Symposium is an event featuring performances, sound, discussion and podcasts at the Helsinki Central Library Oodi. F/Symposium is a six-day seminar, boudoir, oasis, mass, akros and polis. We introduce the most interesting thinkers of today to envision, challenge and imagine future horizons.

The themes explored during the F/Symposium include, for example, friction, abrasion, conflict; dreams, utopias, goals; alliances, solidarity, weak structures; crappy feminists, failure; normal, canon, classics; incompletion, negotiation, experimentation; love, joy, friendship, lightness.

The program is mostly in Finnish. You can see the full program in here: fsymposium.com/aikataulu. Anna Paavilainen’s PLAY RAPE is in both English and Swedish, too much information -podcast is in Russian.