F/Symposium kiittää!

F/Symposium – Kuusi päivää huokoista olemista, oppimista ja juhlaa Oodissa!

F/Symposiumissa keskusteltiin kuuden päivän ajan mm. vapaudesta, äitiydestä ja äitinormeista, ilmastonmuutoksesta ja kolonisaatiosta, kirjallisuudesta ja teatterista, epäonnistumisesta ja liittolaisuudesta. Ennen kaikkea F/Symposium oli huokoista olemista, oppimista ja kuuntelemista.  Keskustelu- ja live-podcast-tapahtuma oli osa Helsingin Juhlaviikkojen pääohjelmistoa. Tapahtuma keräsi 17.8.–22.8.2019 aikana yli 5200 live-streamin kuuntelua ja yli 1000 kävijää Oodin Maijansaliin. 

F/Symposiumin päiväkohtaisia teemoja olivat kitka, hankaus, konflikti; unelmointi, utopiat, päämäärät; liittolaisuus, solidaarisuus, heikot rakenteet; paskat feministit, epäonnistuminen; normaali, kaanon, klassikot; keskeneräisyys, neuvottelu, kokeilu; rakkaus, ilo, ystävyys, keveys. Teemat toimivat linsseinä, joiden läpi päivän keskusteluja tarkasteltiin ja ratkaisu toimi ihanasti. Kunkin päivän teema mahdollisti ohjelmakokonaisuuden tarkastelun toisiinsa löyhästi liittyvinä palasina, jotka eivät yrittäneet sanoa mitään kokonaista totuutta asioista, mutta jotka haroivat lempeästi samassa usvassa.

Haluamme kiittää sinua siitä, että olit mukana, kävit ja kuuntelit, viivyit hetken tai pari. Jos sinulla ei ollut mahdollisuutta osallistua tapahtumaan, ei hätää – F/Symposium jatkaa elämäänsä podcasteina, jotka ovat kuunneltavissa tapahtuman Soundcloud-tilillä: soundcloud.com/fsymposium

Ja vielä, rakas kuulija, kävijä tai podcastin-kuuntelija: palaute on feministisille tapahtumille tärkeää, joten kuulisimme mielellämme kokemuksiasi F/Symposiumista. Onko mielestäsi F/symposiumin kaltaiselle alustalle tarvetta? Jos kyllä niin miksi? Jäitkö kaipaamaan jotain, entä oliko tapahtuman järjestelyissä jotain, mitä olisimme voineet tehdä paremmin? Palautelomakkeeseen pääset tästä: palautelomake.


Essi Vesala